Proiecte publice

De-a lungul timpului am iniţiat şi susţinut o sumă de proiecte publice. Această pagină conţine o selecţie a celor mai reprezentative dintre ele.

Teguna.ro Logo

Teguna.ro [RO]

Teguna.ro este cel mai ieftin magazin online pentru Arduino, Raspberry Pi, shield-uri, module, accesorii şi alte componente conexe. Teguna este propriul nostru magazin online.

Capisci.ro Logo

Capisci.ro [RO]

Capisci.ro este un proiect didactic iniţiat şi susţinut de Moongate. Capisci.ro caută pe termen lung să fie contrapartida didactică a proiectelor enciclopedice deja disponibile. Acolo unde un proiect enciclopedic încearcă să ofere explicaţii exhaustive, Capisci.ro încearcă să ofere o introducere intuitivă şi/sau un articol pe baza căruia se poate experimenta practic.

iurispedia.ro Logo

iurispedia.ro [RO]

Moongate asigură pro bono găzduirea şi infrastructura tehnică pentru iurispedia.ro, enciclopedia juridică liberă, creată pe bază de voluntariat şi concepută de un grup interinstituţional care include Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul Public, Ministerul Justiţiei, Uniunea Naţională a Barourilor din România, Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România, Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România, Institutul Naţional al Magistraturii, Şcoala Naţională de Grefieri, Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, Institutul Notarial Român, Centrul Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Executorilor Judecătoreşti, Institutul Bancar Român.

Pinkpussy.ro Logo

Pinkpussy.ro [RO]

Pinkpussy.ro implementează un sistem de mesagerie electronică anonimă de consum (disposable e-mail). Am implementat un serviciu cu totul nepretenţios de ambele părţi: utilizatorii îl pot folosi pur şi simplu, fără vreo procedură de înregistrare prealabilă, iar noi nu ne asumăm nicio responsabilitate. Am considerat că aceasta este cea mai cinstită abordare pentru un serviciu care în ultimă instanţă are scopul de a asigura anonimitatea utilizatorilor finali.

QR Code/vCard Generator Logo

Generator de cărţi de vizită electronice [RO]

Generatorul QR Code/vCard este o aplicaţie online care generează cărţi de vizită electronice în format vCard, împreună cu codurile de bare QR Code şi Data Matrix asociate. Toate formatele pot fi utilizate direct de pe site-ul Moongate sau pot fi descărcate local. Aceste formate înlesnesc stocarea datelor dumneavoastră de contact direct pe dispozitivele mobile ale vizitatorilor, fără a mai fi necesară transcrierea manuală a adresei, numerelor de telefon şi a celorlalte date de contact.

Converter Logo

Converter [EN]

Converter este o extensie Firefox susţinută intensiv de Moongate. Converter este un convertor contextual pentru site-uri de limbă engleză (unităţi de măsură, fusuri orare şi monede naţionale). Această extensie a fost descărcată de sute de mii de ori şi este exploatată în mod activ de zeci de mii de utilizatori din întreaga lume.

PHPLog Logo

PHPlog [EN]

PHPlog este un proiect open source de monitorizare a jurnalelor (log files) scris în PHP. Un proiect venerabil după standardele Internetului (prima versiune publică datează din 2002, iar cea mai recentă din 2008), PHPlog este suficient de robust şi uşor de extins încât este încă activ în 2010.

Edget.eu Logo

Edget.eu [EN]

Edget.eu este implementarea Converter server-side (pentru web site-uri, blog-uri, forumuri şamd). Întreţinerea codului pentru această aplicaţie independentă în paralel cu extensia dedicată pentru Firefox este o provocare continuă.

Studii despre diacritice

Moongate s-a implicat în culegerea, analiza şi prezentarea de date în privinţa caracterelor cu diacritice din română.

Expressions.ro Logo

Expressions.ro [RO]

Expressions.ro este o colecţie amuzantă de traduceri literale a unor expresii uzuale în şi din română. Puteţi adăuga noi expresii, cu traducerile creative de rigoare, puteţi vota expresiile existente, le puteţi comenta şi vă puteţi abona dacă doriţi să fiţi notificaţi atunci când sunt introduse expresii noi.

octave-daemon logo

Server de reţea pentru Octave [EN]

Octave-daemon este un server de reţea pentru GNU Octave. Acest proiect se adresează numai programatorilor.